Pine Farming

HU RO EN

Termékeink - Díszcserjék

Az egyik legnépszerűbb díszcserje, a tuja, változatos örökzöld típus, amely a kertek, nagyobb teraszok elengedhetetlen díszítőeleme. Télen és nyáron egyaránt üde színfoltja a kertünknek, ráadásul a dekoráció mellett kiválóan szolgál sövényként is.
Vásárlóink, igényeiknek megfelelően, kedvükre választhatnak különböző típusú, kizárólag saját termesztésű díszcserjéink közül.

Tujáink széles választéka mellett, igényelje ültetési- és gondozási szaktanácsadásunkat is.
 

Smaragdtuja (oszlopos tuja)
A tuják egyik legkedveltebb változata a smaragdtuja vagy oszlopos tuja, amely akár nyírás nélkül, sövényként is kifejezetten jól mutat.

Gömbtuja (törpe tuja)
A kimondottan lassú növekedésű tuják tartoznak ebbe a csoportba. A legjobban a kisebb kertekbe illeszkednek dekorációként, de kíválóan mutatnak ládában, teraszon vagy akár sírokon is. Évi növekedésük átlagosan 1-10 cm között mozog, ezért nem kell aggódni, hogy kinövik a rendelkezésre álló helyet. A törpetuják különböző variációkban találhatók:
 - zöldtuja,
 - sárgatuja,
 - gombóctuja.

Terülő tuja (borsika)
Amint a neve is jelzi a "Borsika" elterülő, kifejezetten lassú növekedésű, a talaj felszínén kúszó törpefenyő. Örökzöld növényként, intenzív színével télen is kíválóan díszíti kertünket, ellenáll a tartósabb fagyoknak is. Jól tűri a szárazságot, napos fekvésben, akár városi szennyezettebb levegőn is jól érzi magát. Gyökérzete gazdag ezért talaj megkötésére is, gyeppótlóként díszkertek dúsítására tökéletesen alkalmas.

Hamis ciprus
Gyors növésű, magasra növő örökzöld díszcserje. Formáját tekintve fajtától függően lehet terebélyes vagy oszlopos, színében ugyancsak változatos. A téli fagyokat jól tűri, viszont a tartós szárazságtól növekedése lelassul és a növény akár be is barnulhat. Kertünkben önállóan is jól mutat, de csoportosan ültetve, rendszeresen nyírva sövénykét is kitűnően szolgál.

Tujáink ültetési ideje tavasztól egészen késő őszig tart (április - november). A szakszerű ültetés mellett igen fontos a rendszeres és megfelelő öntözés, illetve a tápanyagutánpótlás is.